Kuriozitete

Loje matematike

Posted on Dhjetor 19, 2007. Filed under: Kuriozitete | Etiketa: , , |

Kjo loje do ju befasoje. Zgjat vetem 20 sekonda. Ajo qe duhet te beni eshte te ndiqni nje nga nje hapat e meposhtme. Mos lexoni fundin pa kryer me pare te gjitha veprimet!!!!

Nis!
1. Vendos numrin e neteve ne jave qe mendon per dashurine tende, njeriun e zemres.

2. Shumezohe ke te numur me 50.

3. Rezultatit, shtoi 44.

4. Me pas, shumezo me  200.

5. Ne qofte se sivjet ke festuar ditelindjen, shtoi 107. Ne qofte se nuk e ke festuar akoma, shto 106.

6. Hapi i fundit: Rezultatit qe ke arritur, zbriti vendin tend te lindjes (per shembull, zbrit 1954,1987,etj.).

Kur te kesh mbaruar duhet te marresh si rezultat nje numur me 5 shifra.

Atehere:

Shifra e pare nga 5 shifrat tregon se sa net ne jave mendon per njeriun e zemres., apo jo?

Nuk eshte e gjitha ketu.

Dy shifrat e fundit korrespondojne me moshen tende.

Po me e bukura eshte:

Shifra e dyte dhe e trete tregojne…. POZICIONIN TEND TE PREFERUAR!
TURP TE KESH !!!!!!

Advertisements
Lexoni Postimin e Plotë | Make a Comment ( 12 so far )

Kuriozitet numerik

Posted on Dhjetor 19, 2007. Filed under: Kuriozitete |

Veshtroni me vemendje te gjitha veprimet e meposhtme. Te gjitha kane nje simetri qe te ben te mendosh.

Ja i pari:

3 shumezuar me 37:

3 x 37 = 111
6 x 37 = 222
9 x 37 = 333
12 x 37 = 444
15 x 37 = 555
18 x 37 = 666
21 x 37 = 777
24 x 37 = 888
27 x 37 = 999

Sa interesant:

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111=12345678987654321

Nje trapez tjeter:

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

 

Ja dhe nje tjeter:

0 x 9 + 8 = 8
9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888
987654321 x 9 – 1 = 8888888888
9876543210 x 9 – 2 = 88888888888

I fundit:

 

1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

Lexoni Postimin e Plotë | Make a Comment ( 18 so far )

Vlera e ∏ (PI)

Posted on Nëntor 16, 2007. Filed under: Kuriozitete | Etiketa: , , , |

Numri i famshem  ∏  ka ngjallur kuriozitetin e matematicieneve qe ne antikitetin e hershem. Ai ka nje numer te pafundem shifrash pas presjes keshtu qe ta perllogaritesh ekzaktesisht eshte e pamundur.

Ne vitin 2002 profesor Yasumasa Kanada dhe koleget e tij ne Universitetin e Tokios gjeten vleren me te sakte te pi, qe eshte zbuluar deri me sot. Sa per kuriozitet ajo eshte:

3.141592653589793238462643383279502884197169
39937510582097494459230781640628620899862
80348253421170679821480865132823066470938
44609550582231725359408128481117450284102
70193852110555964462294895493038196442881
09756659334461284756482337867831652712019
09145648566923460348610454326648213393607
26024914127372458700660631558817488152092
09628292540917153643678925903600113305305
48820466521384146951941511609433057270365
75959195309218611738193261179310511854807
44623799627495673518857527248912279381830
11949129833673362440656643086021394946395
22473719070217986094370277053921717629317
67523846748184676694051320005681271452635
60827785771342757789609173637178721468440
90122495343014654958537105079227968925892
35420199561121290219608640344181598136297
74771309960518707211349999998372978049951
05973173281609631859502445945534690830264
25223082533446850352619311881710100031378
38752886587533208381420617177669147303598
25349042875546873115956286388235378759375
19577818577805321712268066130019278766111
95909216420198938095257201065485863278865
93615338182796823030195203530185296899577
36225994138912497217752834791315155748572
42454150695950829533116861727855889075098
38175463746493931925506040092770167113900
98488240128583616035637076601047101819429
55596198946767837449448255379774726847104
04753464620804668425906949129331367702898
91521047521620569660240580381501935112533
82430035587640247496473263914199272604269
92279678235478163600934172164121992458631
50302861829745557067498385054945885869269
95690927210797509302955321165344987202755
96023648066549911988183479775356636980742
65425278625518184175746728909777727938000
81647060016145249192173217214772350141441
97356854816136115735255213347574184946843
85233239073941433345477624168625189835694
85562099219222184272550254256887671790494
60165346680498862723279178608578438382796
79766814541009538837863609506800642251252
05117392984896084128488626945604241965285
02221066118630674427862203919494504712371
37869609563643719172874677646575739624138
908658326459958133904780275901

Lexoni Postimin e Plotë | Make a Comment ( 5 so far )

 • Mathematics

  Mathematics is one of the essential emanations of the human spirit, a thing to be valued in and for itself, like art or poetry.
 • Artikujt ne RSS

  Matematika

 • Subscribe in Rojo

  Add to My AOL

  Subscribe in NewsGator Online

  Subscribe in Bloglines

  Add to The Free Dictionary

 • Ne kohe reale

 • Statistika

  • 181,329 vizitore
 • Shperndarja e vizitoreve

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...