Burse studimi prej 42000 euro per dy vjet diplome specializimi

Posted on 27 Janar, 2008. Filed under: Lajmerime |

Sot ne mengjes u kontaktuam nga koordinatoret e nje programi internacional “Mathmods – Mathematical Modelling in Engineering: Theory,Numerics, Applications” qe jane perzgjedhur nga Komuniteti Europian me ane te programit Erasmus Mundus per te ofruar bursa studimi.

Ne çfare konsiston?

Komuniteti Europian ofron 19 Bursa prej vleres 42 mije euro per dy vjet destinuar gjithe studenteve jo europiane.
Nje nga keto bursa do t’i ofrohet nje studenti qe vjen prej ish-Jugosllavise ose Shqiperise. Fatkeqsisht informacioni ne keto shtete nuk eshte perhapur ne kohe, ndaj dhe ende nuk jane cuar kerkesa prane pergjegjsve te projektit (nderkohe qe per 18 bursat e tjera kane ardhur me qindra kerkesa).
Skadenca per te ndjekur kursin qe nis ne 31 Shtator 2008 eshte data 31 Janar e ketij viti. Mund te bejne kerkese gjithe ata studente qe ne 5 vitet e fundit nuk kane ndenjur per me shume se 12 muaj ne Europe.
Behet fjale per te ndjekur nje Laurea Specialistica Europea (Master Erasmus Mundus) ne Matematike te Aplikuar. Kursi qe do ndihet eshte ne gjuhen anglisht. Per t’u pranuar duhet te zoteroni mire gjuhen angleze dhe te keni nje diplome 3 vjecare ne Matematike, Fizike ose Inxhenieri. Kursi eshte internacional organizuar nga 5 shtete (Itali, France, Spanje, Gjermani, Poloni).

Te interesuarit mund te gjejne me shume informacione ne faqen http://www.mathmods.eu/

(Versioni ne anglisht)

Dear students from Albania,
please find enclosed a poster to promote the new international Master
Programme “MathMods – Mathematical Modelling in Engineering: Theory,
Numerics, Applications” (see the web site
http://www.mathmods.eu),
selected by the European Union through the Erasmus Mundus programme.
MathMods has recently been approved for funding by the European Union
through the Erasmus Mundus programme. So, starting from 2008/09
non-European students may receive grants (42,000 euro for the two
years duration) from the EU to attend the course. We received 19
grants for the a.y. 2008/09. More specifically, we provide:
– 18 scholarships for applicants from all countries except for 27
European Union member states, Iceland, Liechtenstein, Norway, Croatia,
the former Yugoslav Republic of Macedonia, Turkey;
– 1 additional scholarship for applicants from ALBANIA, Bosnia &
Herzegovina, Croatia, the former Yugoslav Republic of Macedonia,
Kosovo, Montenegro, Serbia.
PLEASE NOTE THAT UP TO NOW WE DON’T RECEIVED APPLICATIONS FOR THIS
ADDITIONAL SCHOLARSHIP!!!
The European partner universities hosting the MSc courses of MathMods
belong to the cities of L’Aquila (Italy), Nice (France), Barcelona
(Catalonia/Spain), Hamburg (Germany) and Gdansk (Poland).
All courses will be in English.

We would appreciate it very much, if you could forward this
information to interested students. As for the
admission process, please refer to the information given in our
web-site. Please note that the next application deadline is 31 January
2008.

Finally, do not hesitate to contact us if you need any further
information.

With best regards.

Yours sincerely,

Bruno Rubino
(MathMods coordinator)


Lexoni Postimin e Plotë | Make a Comment ( 1 so far )

Recently on Matematika…

Teoria e re mbi perplasjet kozmike

Posted on 11 Janar, 2008. Filed under: Modele fizike, Modele te aplikuara | Etiketa: , , , , |

Numrat e 2008

Posted on 10 Janar, 2008. Filed under: Artikuj interesante | Etiketa: , , |

Gezuar Krishtlindjet dhe Vitin e Ri

Posted on 26 Dhjetor, 2007. Filed under: Pershendetje | Etiketa: , , |

Jo vetem matematike

Posted on 26 Dhjetor, 2007. Filed under: Artikuj interesante | Etiketa: , , , , |

Loje matematike

Posted on 19 Dhjetor, 2007. Filed under: Kuriozitete | Etiketa: , , |

Kuriozitet numerik

Posted on 19 Dhjetor, 2007. Filed under: Kuriozitete |

Te rinjte matematiciene shqiptare

Posted on 17 Dhjetor, 2007. Filed under: Matematika shqiptare | Etiketa: , , , |

Dhe Euleri mund te gaboje

Posted on 14 Dhjetor, 2007. Filed under: Artikuj interesante |

Pershendetje dhe urime per blogun me te ri shkencor

Posted on 6 Dhjetor, 2007. Filed under: Pershendetje |

 • Mathematics

  Mathematics is one of the essential emanations of the human spirit, a thing to be valued in and for itself, like art or poetry.
 • Artikujt ne RSS

  Matematika

 • Subscribe in Rojo

  Add to My AOL

  Subscribe in NewsGator Online

  Subscribe in Bloglines

  Add to The Free Dictionary

 • Ne kohe reale

 • Statistika

  • 201 464 vizitore
 • Shperndarja e vizitoreve

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...